Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Hírek
2014.01.17 21:05
2013.10.16 10:17
2013.05.06 20:31
2013.03.12 21:33
Termékajánló

Hírek

2014.01.17 21:05
Bevonatos BaerFix betétek

Tisztelt vásárlóink!

 

Lehetőség van a BaerFix menetjavító perselyek speciális csavarrögzítő ragasztóval történő előzetes bevonatozására is. Az így felvitt csavarrögzítõ ragasztók mikrokapszulás szobahõmérsékleten kötõ ragasztók, melyek növelik a menetes csavarok által biztosított rögzítést.

Hagyományos ragasztásos módszer:

A rezgésnek, rázkódásnak kitett helyeken alkalmazott menetes kötések meglazulás vagy kicsavarodás elleni védelmére számos megoldás ismert. A kötés létrehozása elõtt a menetekre tubusból nyomott vagy dobozból felkent ragasztó-, rögzítõanyagok alkalmazása gyakran használt módszer.

A módszernek azonban hátrányai, veszélyei vannak:

- A rögzítõanyag mennyisége nehezen szabályozható és ellenõrizhetõ. Ha kevés, akkor nem megfelelõ a rögzítés, ha sok, az pazarlás.
- A rögzítõanyag technológiailag optimális helyre kerülése nem biztosítható.
- A kezelendõ felület elõkészítése külön feladatot képez.
- Élõmunka igénye nagy
- Nem, vagy csak nagyon költségesen automatizálható
- Az alkalmazandó anyag kiválasztása speciális feladat
- Drága

A felsorolt problémák kiküszöbölhetõk ha elõzetesen bevonatolt csavarok, menetes alkatrészek kerülnek felhasználásra. Az elõzetes bevonatolás során kifejezetten erre a célra fejlesztett és gyártott rögzítõ (ragasztó) és/vagy tömítõanyag ellenõrzött módon kerül a menetekre,túlnyomórészt gépi úton.

A bevonatolást szárítás követi. A bevonatolt csavarok vagy más menetes alkatrészek felülete száraz, a felhasználásig ugyanúgy kezelhetõk és tárolhatók mint a bevonatolás nélküliek. A polcidõ bevonattól függõ, de általában több mint két év.

A csavarok bevonatolására a DIN 267 szabvány az irányadó, de eltérõ megrendelõi elõírások is szokásosak és teljesíthetõek.

Rögzítõ (ragasztó) és/vagy tömítõanyagok

A bevonatoló anyagok világszerte ismert gyártók anyagaiból választhatóak. A rögzítõ anyagok két fõ komponensbõl állnak, a hordozóanyagból és a mikrokapszulákból. A becsavarás során a nyíró és nyomóerõk hatására a mikrokapszulák felrepednek, összetörnek, így a bennük lévõ anyag és a hordozóanyag két komponensû ragasztóként fejti ki hatását. A rögzítõ hatás érvényesülése a hõmérséklettõl és a választott anyagtól függõ, általában néhány órán belül bekövetkezik. Az így rögzített csavarmeneteket élettartamuk során általában nem bontják meg. Ha ez mégis megtörténne, a menetek ez esetben nem sérülnek meg.

Webáruház készítés